Twitter med ældre telefoner

(Opdateret d. 10/3-10 kl. 14:45)

[tweetmeme]Det er langt fra alle, som render rundt med telefoner til mange tusind kroner. Det betyder heldigvis ikke, at Twitter er lukket land for dem.

Det er muligt at tweete via sms, men det indebærer sms’er til udlandet.

En anden løsning er at installere en Twitter-klient på sin telefon.

Der findes Twitter-klienter til iPhone, Android, Symbian S60 osv, men også klienter, der bare kræver en internetforbindelse og understøttelse af Java.

Java?

Her er et par eksempler på mobiltelefoner, som på papiret har, hvad der skal til. En fra Nokia og en fra Samsung. Ikke et ondt ord om dem, men det er ikke mobiltelefoner fra den dyre ende.

De har begge dataforbindelse over GPRS og er i stand til at håndtere Java – det kan din telefon sandsynligvis også. Jeg har dog endnu ikke testet klienterne på mere end én telefon, så det er endnu med forbehold for problemer.

Jeg har afprøvet to klienter på min ældre Nokia N80. De er begge gratis, den første kommer fra Jibjib.org. Den kan downloades direkte til mobilen fra http://m.jibjib.org/download/stable

På test-telefonen foregår installationen ved, at man skriver adressen ind i telefonens internetbrowser og klikker sig videre derfra. Jeg har ikke prøvet processen på andre mærker, men skriv endelig i kommentarfeltet, hvis der er andet, man skal være opmærksom på.

Her er Jibjib:

[sthumbs=4|5|2|1|3,144,max,y,,]

Den anden klient, jeg prøvede, hedder TinyTwitter og hører hjemme på TinyTwitter.com

(OPDATERING: Jeg har lige afprøvet TinyTwitter på en Nokia 3500 Classic. Det virkede, men ikke godt. Oprettelsen gav problemer, og man skulle ud og ind af programmet et par gange, før det virkede. Man kunne sagtens skrive tweets, men kunne derefter ikke komme tilbage til listen over tweets.)

Skriver man http://www.tinytwitter.com/m/ kommer man direkte til downloadsiden, hvor man kan vælge to slags Java, blandt andre muligheder. Man kan vælge “Older Java enabled phones (MIDP 1.0)” og “Recent Java enabled phones (MIDP 2.0)”. Prøv at installere den sidstnævnte. Hvis det ikke virker, så prøv den første. Jeg valgte den sidste til testen.

Ligesom med Jibjib indtaster man sit brugernavn og password til at begynde med.

[sthumbs=12|9|7|8,144,max,y,center,]

TinyTwitter var min favorit efter testen, men efterfølgende kunne jeg se, at klienten havde rodet rundt på ordene.

“Sår det TinyTwitter, der testes. Det er ogsåava og skulle sådes køint påange ære mobiler. #lotechtwitting

Det er meget mystisk, men det kan være et problem på lige netop min telefon. Havde det været et gennemgående problem med programmet, var det formentlig blevet rettet. (Opdatering: Problemet optræder ikke på den Nokia 3500 Classic, programmet er testet på.)

Gratis programmer – men data koster

Programmerne er gratis, men datatrafikken kan koste helt op til 12 kr. per megabyte. Jeg har ikke regnet på det, men jeg skulle mene, at det er billigere end at sende sms’er til udlandet, da klienterne ikke bruger meget data.

Hvis telefonen ikke er sat op til at bruge internettet, skal det gøres gennem teleselskabet først. Der plejer at være instruktioner på selskabernes hjemmeside, og det klares oftest med at de sender en sms med opsætningen, som man gemmer. Skriv endelig, hvis den del giver vrøvl.

Hvilke Twitter-klienter bruger du på mobilen? Eller bruger du web-baserede løsninger, som m.twitter.com og dabr.co.uk?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *