CV

Resume

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2011.

I de sidste år er jeg gået mere og mere i dybden med onlinejournalistik, og jeg kæmper for at gøre journalistik på nettet levende – for at udnytte de muligheder, nettet giver.

Journalistik kan mere, end papirplatformen hidtil har tilladt. Indholdet kan folde sig ud, kort, billeder og video kan inddrages på lige linje med tekst og endelig kan brugeren få lov at udforske.

Siden her er ét eksempel. På trods af de cirka 7.500 tegn, den indeholder, fremstår den ikke tung og afskrækkende, vel?

Læs mere >>>

Nyhedsjournalist

Jeg er uddannet klassisk nyhedsjournalist gennem min praktiktid på Horsens Folkeblad.

På trods af mit stærke fokus på de digitale muligheder, mangler mit journalistiske håndværk ikke noget.
Jeg gemmer mig ikke bag computerskærmen, men trives bedst med blokken og kuglepennen i hånden ude hos kilderne.

I løbet af min praktiktid har jeg arbejdet på flere redaktioner på Horsens Folkeblad.

Det første halve år var jeg på lokalredaktionen i Brædstrup mellem Horsens og Silkeborg. Lokalnyheder var i højsædet, og journalistikken var afgrænset af geografi, ikke emner og genrer.

Det sidste år brugte jeg på hovedredaktionen i Horsens, hvor jeg arbejdede på kultur-, politik- og samfundsredaktionerne.

Emner og genrer

Jeg har erfaring med at arbejde med langt de fleste genrer.

Jeg har lavet portrætter af ung og gammel, reportager fra programsatte begivenheder og det modsatte, længere interview med høj og lav og ikke mindst nyheder om alt fra de mindste begivenheder til retssager, byggesager, erhvervshistorier, kriminalitet, kommunalpolitik og meget mere.

Jeg har dækket næsten alle emner bortset fra nyheder om sport. Jeg har skrevet om landsbykøbmandens overlevelse, om million-byggerier, Paradise Hotel set indefra og brandstiftere. Musicals, rappere, billedkunstnere og det løse.

Jeg er kort sagt en alsidig journalist, der altid er på jagt efter den gode historie – uanset, hvor den befinder sig.

Online

Jeg har specialiseret mig i onlinejournalistik på journalistuddannelsens sidste del.

Jeg har erfaring med en bred vifte af netmediets muligheder og går også meget gerne videre end de præfabrikerede løsninger.

Jeg kæmper for, at journalistik på nettet bliver levende – at det bliver til mere, end det kan være på papir.

Det, du læser nu, er ét eksempel. Her bliver nettets dynamiske natur brugt til at præsentere meget tekst på en måde, så det ikke virker uoverkommeligt for brugeren.

Heldigvis stopper nettets muligheder ikke ved tekst, men indbefatter kort, billeder, video, grafer og meget mere. Der skal kun én ting til for at udnytte det; viden.

Jeg er langtfra programmør, men jeg kender mulighederne. Det er første skridt til at kunne formidle journalistik på den digitale platform.

Formidling på nettet

Jeg har erfaring i at skrive til nettet og på nettets præmisser. Jeg har forståelse for layout og dets betydning for brugeroplevelsen.

Den visuelle oplevelse er vigtig, og jeg sørger altid for at gøre elementerne på nettet så indbydende som overhovedet muligt.

Midlerne tilpasses selvfølgelig målet, men jeg holder grundlæggende fokus på, at der skal være noget visuelt indbydende på siden, at teksten skal se letfordøjelig ud og at der ikke må være forstyrrende elementer.

Jeg bruger gerne mine evner ud i dynamiske hjemmesider, for at skabe en så indbydende oplevelse som muligt.

Digitalt medieindhold

Jeg har indgående erfaring med brug af billeder og video på nettet med alt, hvad der dertil hører af forståelse for den tekniske side.

Jeg er altid opmærksom på billedstørrelser i både pixels og data og sørger altid for at tænke over, at indlejring af digitale medier kan påvirke brugeroplevelsen i både positiv og negativ retning.

Sociale medier

Sociale medier, som Facebook, Twitter, YouTube og mange flere, har været en integreret del af den journalistik, jeg har lavet på nettet.

Sociale medier skal ikke skæres over en kam, og jeg har erfaring med at tilrettelægge kommunikationen, så form og budskab passer til kanalen.

Som privatperson er jeg selv aktiv på Twitter og her på siden.

Webteknologier og programmering

Jeg indså for lang tid siden, at man skal kunne noget kode, hvis man ikke blot vil lave onlinejournalistik inden for de rammer, andre har udstukket.

Derfor har jeg studeret de teknologier, nettet bygger på i dag. Her er en lille oversigt over, hvad jeg kan:

HTML er byggestenen i hjemmesider og selvfølgelig noget, jeg har styr på. HTML skaber strukturen i hjemmesider, og det er derfor vigtigt at have fuldkommen styr på, hvordan elementerne opfører sig i forhold til hinanden, hvis man vil lave mere avanceret design.

CSS er standarden for design på hjemmesider. Jeg har fuldkommen styr på det basale CSS som afstande mellem elementer, tekst- og baggrundsfarver, elementers synlighed, om de optager plads og den slags. Avanceret CSS, som afrunding af hjørner, der virker i alle browsere, har jeg stadig til gode at kunne i fri hånd.

Jeg har styr på de forskellige måder at bruge CSS på, fra det enkelte element til det eksterne stylesheet.

JavaScript er hjørnestenen i dynamiske hjemmesider. Jeg har styr på grundlæggende JavaScript og har fået det ind under neglene gennem personlig erfaring. JavaScript er en forudsætning for at gøre nettet interaktivt og dermed for at gøre journalistikken levende.

JQuery er et meget populært lag, som man ligger oven på JavaScript for at gøre programmeringen nemmere. Jeg har i den senere tid brugt JQuery i vid udstrækning og er ved at have godt tag på det.

Der er mange andre teknologier bag nettet, jeg har erfaring med i større eller mindre grad. Der kommer hele tiden nye til.

Søgemaskineoptimering

Jeg har forståelse for opbygningen af søgemaskinevenlige indholdselementer på nettet, da det har været en integreret del af mit hidtidige arbejde med onlinejournalistik.

Jeg tænker over strukturen på siden og over, hvordan uddraget kommer til at fremstå i søgemaskineresultater.

Avanceret søgeteknik

Jeg har erfaring med at søge avanceret og finde frem til de ønskede informationer og personer gennem grundig krydsreference i nettets forskellige databaser.

Dertil kommer søgning i de sociale medier gennem bl.a. email og brugernavn, der i vore dage kan være en ligeså fasttømret del af en person, som adresse og telefonnummer før i tiden.

Jeg har som hovedregel altid kunnet tage søgningen adskillige skridt videre, når andre er gået i stå.

Fotografering

Jeg fotograferer gerne både video og stillbilleder.

Jeg har erfaring med at tage billeder på et habilt niveau, både journalistisk og privat. Jeg har styr på håndværket bag, og jeg betjener dagligt mit eget spejlreflekskamera.

Jeg har ved flere lejligheder optaget video og tager med glæde levende billeder i brug, når historien skal fortælles. Jeg har arbejdet med video på mobiltelefon, spejlrefleks, digitalt videokamera og større DV-kameraer.
Se f.eks. “Han fisker god mad op af containere” på madspild.dk.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *